به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، بسیاری از تومورهای سرطانی حاوی سلولهای سرطانی بسیار متفاوتی هستند که به این پدیده «ناهمگونی بینتوموری» گفته میشود. بنابه گفته محققان مونت ساینای، این وضعیت میتواند نرخ رشد تومورهای سرطانی کبد را سرعت بدهد.
این محققان میگویند، این ناهمگونی، چه درون یک تومور چه بین نواحی توموری در ندول تومور، در ۳۰ درصد افراد مبتلا به کارسینوم هپاتوسلولار دیده شده است. این سرطان، یکی از رایجترین سرطانهای کبد است و در آن، تومورهای بدخیم میتوانند با ربودن شبکههای ژنی مختلف، به سرعت رشد کنند.
این محققان میگویند، «تومورها، اکوسیستم پیچیدهای هستند و ما برای اولین بار توانستیم روشهای مختلف تکامل آنها به دنبال تعاملشان با سیستم ایمنی بدن را بیابیم. با درک بهتر چگونگی پیشرفت تومورها میتوانیم بفهمیم این تومورها چگونه میتوانند در برابر فشار داروهای درمانی سرطانی دوام بیاورند و نسبت به آنها مقاوم شوند و در نتیجه داروهای مناسب درمان بیماران مبتلا تولید کنیم.»
برخی از تومورهای سرطانی بنا بر ساختار ژنتیکی و نفوذشان به درون سلولهای ایمنی با یکدیگر بسیار تفاوت دارند. این وضعیت باعث میشود که نمونهبرداری بافتی برای تشخیص سرطان و وضعیت آن، نتایج متفاوتی بهدست میدهد. این مساله در نتیجه، روشهای درمان و دارودرمانی را با مشکل مواجه میکند.
چنانچه محققان بتوانند سازوکار شکلگیری این تومورهای سرطانی را شناسایی کنند، میتوانند این بیماری را بهتر از هر زمان دیگر درمان کنند.
محققان با استفاده از «مهارکننده وارسی ایمنی PD-1»، به سیستم ایمنی بدن در تشخیص سلولهای سرطانی و حمله به آنها کمک میکنند. این محققان توانستهاند به نتایج خوبی برای بهبود درمان سرطان کبد دست یابند.
آنها امیدوارند روش مهارکننده وارسی ایمنی PD-1 را با استفاده از داروهای مهارکننده رگزایی تلفیق کرده و درمان سرطان کبد بیماران مبتلا را بهبود بخشند.
این محققان برای بررسی سازوکار پیشرفت سلولهای سرطانی کبد، تحلیل مولکولی بیان ژن، فعالیتهای ایمنی بدن و جهشهای موجود در DNA نواحی مختلف یک ندول تومور را انجام دادند.
به گزارش طبنا، محققان آمریکایی امیدوارند به زودی درمانی موثر برای بیماران مبتلا به سرطان کبد بیابند و در اختیار جامعه پزشکی قرار دهند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما